Sigla ADRSE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est


Proiectul ERIK ACTION

ERIK ACTION - Perfectionarea Capacitatii de Inovare a Firmelor Existente - a fost un proiect de capitalizare finantat in cadrul Programului de Cooperare Interregionala, INTERREG IVC, cu un buget total de 1.893.784 EURO, din care 102.660 EURO au fost alocati ADR SE.

Proiectul a fost implementat de un consortiu format din 11 parteneri, Regiunea Toscana/Italia avand calitatea de coordonator al proiectului. Ceilalti parteneri au fost: Regiunea Lower Austria/Austria, Regiunea Emilia Romagna/Italia, Agentia de Dezvoltare din Alentejo - ADRAL/Portugalia, Agentia pentru Inovare si Dezvoltare din Andalusia - IDEA/Spania, Guvernul Regional din Banska Bystrica/Slovacia, Bretagne Innovation/Franta, Agentia pentru Economie a Guvernului Flamand/Belgia, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est/Romania, Länsteknikcentrum AB (LTC AB)/Suedia Sud si Departamentul de Cercetare al Universitatii din Macedonia de Vest/Grecia.

Obiectivul general al proiectului ERIK ACTION a fost imbunatatirea eficacitatii politicilor de dezvoltare regionala in domeniul inovarii si economiei cunoasterii prin dezvoltarea capacitatii inovative a firmelor existente pe baza transferului de bune practici dintre regiuni.

Pe parcursul celor 24 de luni ale proiectului (iulie 2008 – iulie 2010), ADR SE a dezvoltat planul regional de actiune cu privire la bunele practici, plan ce a fost semnat de catre Autoritatea de Management responsabila pentru Programul Operational Regional. De asemenea, ADR SE a contribuit la implementarea cu succes a proiectului, prin implicarea activa in desfasurarea urmatoarelor activitati: sesiuni de instruire pe tematici cheie, ateliere de lucru referitoare la bunele practici specifice, vizite de lucru si schimburi de experienta pentru a analiza implementarea bunelor practici; elaborarea unui ghid de transfer al bunelor practici.

Link-uri utile

Programul INTERREG IVC
Proiectul ERIK ACTION
DG REGIO
PDF Scurta Prezentare a Proiectului Erik Action
PDF Brosura Erik Action
PDF Buletin Informativ nr.1 - Ianuarie 2009
PDF Eveniment Regional Erik Action - Februarie 2009
PDF Prezentare bune practici Erik Action Eveniment Regional - Februarie 2009
PDF Concurs de fotografii pe tema inovarii
PDF Al 2-lea Eveniment Regional Erik Action - Decembrie 2009
ZIP Eveniment Regional - sinergie proiect Erik Action ianuarie 2010
PDF Comunicat de presa - conferinta finala
PDF Agenda conferinta finala
PDF Buletin informativ nr.2 iunie 2010
PDF Buletin informativ nr.3
Accept

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.Detalii