Sigla ADRSE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est


Specializarea Inteligentă

Planificare

În percepţia comună inovarea este asociată cu progresul tehnologic, care a fost de-a lungul vremii motorul dezvoltării societăţii.

Inovarea ca și concept răspunde nevoii permanente de înnoire, de transformare, de schimbare, de modernizare. Acțiunea inovării transformă rutina în spirit al inovării și este indisolubil legată de educație și cercetare.

Creșterea competitivității nu mai poate fi privită la ora actuală separat de dezvoltarea durabilă. Dezvoltarea durabilă depinde tot mai mult de capacitatea de inovare și transformare a economiilor regionale în sensul adaptării la un mediu aflat în permanentă schimbare și din ce în ce mai competitiv. Aceasta înseamnă că sunt necesare eforturi mult mai mari pentru crearea acelor ecosisteme care să stimuleze inovarea, cercetarea și dezvoltarea (C&D), precum și spiritul antreprenorial, astfel cum se arată în strategia Europa 2020 și în inițiativa emblematică "O Uniune a inovării".

Inovarea reprezintă una dintre priorităţile - cheie ale proiectului de reformare a politicii regionale pentru perioada 2014-2020, deoarece inovarea joacă un rol esenţial în oferirea acelui impuls atât de necesar creşterii şi în consecinţă, creării de locuri de muncă mai numeroase şi mai bune.

În concordanţă cu viziunea strategică a UE, la nivel regional, ADR Sud-Est susține mediul inovativ prin implementarea de proiecte dedicate creșterii capacitatii de inovare a regiunii.

Planificare
Accept

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.Detalii