Sigla ADRSE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est


Sprijinirea ADR SE, în calitate de Secretariatul Comun, în vederea implementării Programului (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre aferent perioadei 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADR SE) a semnat în data de 22 aprilie 2023 cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) în calitate de Autoritate de Management, Acordul Cadru de delegare şi finanţare pentru Secretariatul Comun privind colaborarea celor două instituţii în vederea implementării Programului (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre pentru perioada 2021-2027.

Acordul stabileşte atribuţiile delegate ADR SE de către MDLPA în vederea implementării Programului (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre și derulării activităţilor de Secretariat Comun, finațate din bugetul de asistență tehnică al programului.

Valoarea totală a acordului este de maximum 4.967.273 Euro.

Atribuțiile delegate ADR SE de către MDLPA vizează:

  1. sprijinirea activității Comitetului de Monitorizare;
  2. activitatea de pregătire a proiectelor;
  3. lansarea apelurilor pentru propuneri de proiecte, evaluarea și selecția proiectelor;
  4. etapele aferente managementului ciclului de proiect și program, inclusiv pentru perioada de sustenabilitate;
  5. utilizarea sistemului electronic JeMS (toate datele legate de operaţiuni);
  6. vizibilitatea, transparenţa şi comunicarea;
  7. închiderea Programului (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre și a Programului ENI CBC Bazinul Mării Negre;
  8. pregătirea următoarei perioade de programare

Acordul a intrat în vigoare la data de 22 aprilie 2023 și rămâne valabil pe întreaga perioadă a implementării programului şi încă 5 ani de la data închiderii oficiale a Programului (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Secretariatului Comun din Constanța, bulevardul Tomis, nr. 48, telefon +40 341 452 836, email: office@bsb.adrse.ro, sau sediul ADR SE din Brăila, strada Anghel Saligny, nr. 24, telefon +40 339 401 020, email: adrse@adrse.ro.

Pentru mai multe informații privind Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre, vă invităm să accesați pagina dedicată programului: https://blacksea-cbc.net.


Accept

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.Detalii