Sigla ADRSE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est


Proiectul VISIBLE

Proiectul VISIBLE, a fost finantat in cadrul Programului Leonardo da Vinci – LongLife Learning, are ca obiectiv principal definirea unei metodologii de validare a instruirii non-formale pentru managerii de proiect, in vederea identificarii si evaluarii competentelor orizontale ale acestora.

Scopul proiectului VISIBLE a constat in transformarea instrumentelor de invatare non-formala (studii de caz, interpretarea pe roluri) intr-un set de cunostinte utile agentiilor pentru dezvoltare europene, precum si stabilirea unei metodologii comune de validare a invatarii non-formale in ceea ce priveste competentele orizontale.

Bugetul total al proiectului a fost de 479.000 Euro, din care, pentru ADR SE, a fost alocata suma de 28.553 Euro (21.415 Euro co-finantare de la Uniunea Europeana si 7.138 Euro contributie proprie).

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 2 ani, incepand cu 1 decembrie 2007.

Proiectul VISIBLE a fost implementat de un consortiu format din 9 parteneri, din state membre si non-membre ale Uniunii Europene.

Coordonatorul proiectului este SVIM - Agentia pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii Marche/Italia, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (singurul partener din Romania), BARDA - Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala si a Centrelor de Afaceri din Bulgaria, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Senec – Pezinok/Slovacia, DEKUT - Organizatia de Cercetare si Inovare/Ungaria, Asociatia FIVAL/UNIC Franta, Grupul Local de Actiune din Ogliastra/Italia, ECLO - Consortiul European al Organizatiilor de Instruire/Belgia si NAAL - Asociatia Norvegiana de Formare a Adultilor.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est a fost implicata in urmatoarele activitati: - participarea la procesul de identificare si validare a unui set de instrumente adecvate invatarii non-formale, precum si la punerea in practica a acestei metodologii;
- organizarea de intalniri de lucru la nivel local/regional cu actori din sectorul invatamantului profesional, in vederea prezentarii metodologiei elaborate in cadrul proiectului;
- organizarea de activitati de diseminare si promovare a rezultatelor proiectului.

Accept

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.Detalii