Sigla ADRSE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est


PERCEIVE - “Perceptia si evaluarea de catre cetatenii europeni a politicilor regionale si de coeziune si recunoasterea acestora ca valori europene

ADR SE participa, in calitate de Terta-Parte, la implementarea proiectului PERCEIVE “Perceptia si evaluarea de catre cetatenii europeni a politicilor regionale si de coeziune si recunoasterea acestora ca valori europene” finanțat in cadrul Programului Orizont 2020

Proiectul se implementeaza in cadrul unui consortiu coordonat de Universitatea din Bologna/Italia, in parteneriat cu 5 universități importante, 2 institute de cercetare și 1 firma de consultanta.

Proiectul se implementeaza cu sprijinul autoritatilor regionale, in calitate de terțe – părți. Autoritatile regionale sunt implicate in analiza comparativă a unor studii de caz innovative din State Membre ale Uniunii Europene, cu identitati regionale si contexte administrativ-teritoriale diferite, atat la momentul de fata, cat si in trecut, in scopul de a identifica mijloacele potrivite prin care politicile regionale europene pot influenta modul in care este perceputa Europa de către cetățenii săi. Unul dintre studiile de caz se va desfasura in Regiunea de Dezvoltare Sud-Est din România.

Durata proiectului este de 36 de luni, incepand cu data de 1 septembrie 2016. Proiectul PERCEIVE analizeaza, la nivelul mai multor regiuni europene, perceptia cetatenilor europeni cu privire la apartenenta lor la Europa și în ce măsură acest lucru este legat de implementarea politicilor de coeziune ale Uniunii Europene.

Analiza comparativa personalizata, multidisciplinara si echilibrata din punct de vedere geografic, efectuata in cadrul proiectului PERCEIVE, va avea ca scop analizarea gradului de interactiune dintre diferite regiuni europene, implementarea politicilor de coeziune, regionale și urbane, în Uniunea Europeana, și contribuția acestor politici la o identificare pozitivă din partea societatii europene.

Proiectul PERCEIVE isi propune un impact foarte mare la diferite niveluri, nu numai prin oferirea unor perspective asupra modului de crestere a vizibilității politicilor de coeziune implementate la nivel național și regional, dar si prin creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a rezultatelor acestor politici de catre cetățenii europeni.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa vizitati paginïle web ale proiectului:

www.perceiveproject.eu
www.facebook.com/perceiveproject


pdf Comunicat de presa - PERCEIVE
Accept

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.Detalii