Sigla ADRSE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est


IN-EUR “Masurarea gradului de INovare in cadrul subregiunilor EURopene”

IN-EUR este un proiect de tip “Initiativa regionala” finantat in cadrul Programului de Cooperare Interregionala INTERREG IVC, prioritatea 1 “Inovare si economia cunoasterii”, aria de interventie “Inovare, cercetare si dezvoltare tehnologica”.

Bugetul total al proiectului este de 1.381.701,88 Euro. Durata proiectului este de 36 luni, intre ianuarie 2012 – decembrie 2014.

Obiectivul general al proiectului IN-EUR este cresterea eficientei politicilor de inovare la nivel local prin analiza, integrarea si transferul metodologiilor de masurare a gradului de inovare in cadrul subregiunilor Europene, prin intermediul cooperarii la nivel interregional.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: adaptarea, aplicarea si transferul modelelor existente pentru masurarea capacitatii de inovare; extinderea cooperarii la nivel local si interregional cu privire la tema generala a proiectului si a modelelor specifice; verificarea eficientei modelelor prin participarea locala extinsa; integrarea modelului avansat “Balanta Locala a Inovarii” in politica locala.

Consortiul proiectului este format din 9 parteneri din 8 regiuni europene: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est/România (lider de proiect); Provincia Lucca/Italia; Centrul de Inovare/Lituania; Asociatia Consiliilor Locale/Malta; Centrul de Dezvoltare “Inima Sloveniei”/Slovenia; Centrul de Inovare din Bautzen/Germania; Camera de Comert si Industrie - Provincia Marseille/Franta; Consiliul Local Roscommon/Irlanda; WESTBIC- Centrul de Inovare si Afaceri/Iranda.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est este implicata in urmatoarele activitati: coordonarea activitatilor proiectului si asigurarea comunicarii continue intre parteneri; identificarea metodologiilor si indicatorilor existenti in vederea masurarii inovarii la nivel local; schimb de bune practici cu partenerii proiectului in domeniul managementului inovarii la nivel local; experimentarea unui model avansat de masurare a inovarii la nivel local si elaborarea unui plan de implementare a acestui nou model; organizarea de evenimente locale/regionale pentru promovarea proiectului; implicarea actorilor cheie regionali in actiunile proiectului si transferul bunelor practici identificate la nivel European; promovarea rezultatelor proiectului.

Pentru mai multe informatii, accesati:

www.in-eur.eu
www.interreg4c.eu

pdf Conferinta de lansare - 16.03.2012
pdf Comunicat de presa - 14.03.2012
pdf Comunicat de presa - 18.06.2012
pdf Buletin informativ nr.1
pdf Buletin informativ nr.3
pdf Buletin informativ nr.4
pdf Buletin informativ nr.5
pdf Anunt Evenimente Finale
pdf Comunicat de presa finalizare proiect
pdf Plan de Implementare Model ALBI
Accept

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.Detalii