Sigla ADRSE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est

Sigla EEN

ERBSN - "Reteaua pentru sprijinirea afacerilor din estul Romaniei"

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est implementeaza, in calitate de partener, proiectul "Reteaua pentru sprijinirea afacerilor din estul Romaniei" ("Eastern Romanian Business Support Network" – ERBSN 2022 – 2025), finantat in cadrul Programului privind Piata Unica al Comisiei Europene, apelul SMP-COSME-2021-EEN.

ERBSN este un consortiu, parte a retelei Enterprise Europe Network si este format din 9 parteneri cu orientare către servicii de sprijin a afacerilor, inovare-cercetare-dezvoltare, digitalizare si sustenabilitate.

Reteaua Enterprise Europe Network (EEN) este o inițiativa a Uniunii Europene, fiind cea mai mare rețea care sprijină întreprinderile să inoveze și să își dezvolte activitatea pe alte piețe, prin servicii specializate acordate de experți din cadrul a peste 600 de centre, cu expertiză specifică, situate în fiecare regiune a Uniunii Europene si nu numai.

Toate serviciile sunt gratuite și pot lua forma unor servicii personalizate, care răspund nevoilor punctuale ale fiecărei companii ce se adresează unui centru EEN.

Rețeaua Enterprise Europe Network prezentă în Macroregiunea 2 (Regiunile Nord-Est și Sud-Est), prin intermediul Consorțiului ERBSN

Harta EEN

Membrii Consorțiului ERBSN sunt:

 • Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) – Coordonator
 • Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați (CCIA Galati)
 • Tehnopolis SRL - Iași
 • Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR NE)
 • Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE)
 • Institutul de Proiectare și Automatizări IPA SA - Sucursala Galați
 • Camera de Comert si Industrie Suceava (CCI SV)
 • Arhipelago Interactive SRL
 • 10Ability.EU SRL

Obiectivul general al proiectului este de a oferi sprijin IMM-urilor din Macroregiunea 2 pentru ca acestea sa raspunda cerintelor de digitalizare, cerintelor Pietei Unice Europene, sa isi dezvolte activitatea de internationalizare, sa obtina acces la noi surse de finantare.

Perioada de implementare a proiectului este de 42 de luni, in perioada 01 ianurie 2022 – 30 iunie 2025.

Rolul ADR SE este de a furniza sprijin firmelor din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est să-și internaționalizeze afacerile, prin oferirea de consultanță, identificarea de noi piețe de desfacere a produselor/serviciilor, inițierea de noi contacte, pentru a dezvolta împreună noi afaceri/tehnologii sau identificarea de finanțatori pentru noi idei de afaceri, invenții, inovații.

Activitățile proiectului vizează oferirea de servicii în următoarele domenii:

 • Internaționalizare – sprijin oferit companiilor interesate să acceseze noi piețe internaționale și să identifice noi oportunități de afaceri. Companiile interesate pot participa la evenimente de brokeraj sau misiuni economice organizate periodic la nivelul Rețelei EEN, in diverse domenii de activitate.
 • Suport în cadrul Pieței Unice – oferirea de informații privind legislația și politicile europene relevante pentru diferite categorii de societăți comerciale sau sectoare economice de activitate, condițiile specifice de comercializare a produselor/ serviciilor sau condițiile de participare la licitații publice internaționale; organizare de consultări publice pentru identificarea actiunilor de îmbunătățire a legislației europene pentru mediul de afaceri si transmiterea acestora către factorii decizionali europeni.
 • Inovare și Transfer Tehnologic – oferirea de servicii de intermediere între cererea si oferta de tehnologie publicata in baza de date a Rețelei EEN. Experții EEN pot realiza o evaluare a nevoilor tehnologice ale clientului și ulterior, selecta ofertele/cererile de oferte identificate, pentru a determina caracteristicile și avantajele.
 • Acces la finanțare – oferirea de servicii de tip help-desk, ce includ oferirea de informații despre surse de finanțare disponibile la nivel regional, național sau european, sprijin pentru identificarea de parteneri pentru proiecte de inovare-cercetare-dezvoltare.
 • Digitalizare – oferirea de servicii care vizează creșterea gradului de conștientizare în rândul IMM-urilor, cu privire la provocările și oportunitățile tehnologiilor digitale pentru a-și îmbunătăți modelele de afaceri, ajutându-le să-și adapteze procesele, să folosească tehnologii digitale și să dezvolte noi produse și servicii folosind mijloace digitale.
 • Sustenabilitate și reziliență – sprijin acordat IMM-urilor în identificarea și soluționarea anumitor aspecte legate de mediu și schimbări climatice și in dezvoltarea de modele de afaceri sustenabile pentru a deveni mai reziliente și pentru a depăși provocările cauzate de pandemia COVID19 și perturbarea lanțurilor de aprovizionare la nivel global.

ADR Sud-Est va contribui la indeplinirea rezultatelor proiectului prin atingerea urmatorilor indicatori:

 • 120 IMM-uri sprijinite
 • 18 entitati care au beneficiat de servicii complete in cadrul Retelei EEN;
 • 5 acorduri de parteneriat incheiate intre entitati afiliate la Reteaua EEN in urma participarii la evenimente de brokeraj sau misiuni economice organizate la nivelul Rețelei EEN, in diverse domenii de activitate;
 • 6 entitati care au beneficiat de servicii specializate (acces la finantare, imbunatatirea capacitatii institutionale, servicii de instruire si coaching etc) menite sa contribuie la cresterea competitivitatii IMM-urilor, a capacitatii de inovare si adaptare la conditiile economice actuale
 • 5 entitati care pot demonstra un impact major in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila ca urmare a serviciilor furnzate de catre expertii Retelei EEN

Film de prezentare a serviciilor Enterprise Europe Network

https://www.youtube.com/

pdf E-buletin nr. 1/2022 ADR Nord-Est
pdf E-buletin nr. 2/2022 CCINA Constanta
pdf E-buletin nr. 3/2022 CCIA Galati
pdf E-buletin nr. 4/2022 Tehnopolis Iasi
pdf E-buletin nr. 5/2022 ADR Sud-Est
pdf E-buletin nr. 6/2022 IPA SA Galati
pdf E-buletin nr. 7/2022 CCI Suceava
pdf E-buletin nr. 8/2022 Arhipelago
pdf E-buletin nr. 9/2022 Ability
pdf Eveniment ERBSN CCIA Braila, 20 octombrie 2022

pdf E-buletin nr. 1/2023 CCINA Constanta
pdf E-buletin nr. 2/2023 CCIA Galati
pdf E-buletin nr. 3/2023 Arhipelago
pdf E-buletin nr. 4/2023 ADR Nord-Est
pdf E-buletin nr. 5/2023 ADR Sud-Est
pdf E-buletin nr. 6/2023 IPA SA Galati
pdf E-buletin nr. 7/2023 CCI Suceava
pdf E-buletin nr. 8/2023 Tehnopolis Iasi
pdf E-buletin nr. 9/2023 Ability

pdf E-buletin nr. 1/2024 CCINA Constanta
pdf E-buletin nr. 2/2024 CCIA Galati
pdf E-buletin nr. 4/2024 Tehnopolis Iasi

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati:

http://een.ec.europa.eu/
http://een-erbsn.ro/
https://www.facebook.com/ERBSN
https://twitter.com/eenconstanta
https://www.linkedin.com/company/enterprise-europe-network-erbsn/
https://www.youtube.com/@ERBSN

Date de contact:

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est
Centrul EEN: Str. Mercur nr.28, Braila
Tel: 0040.339.732.414
E-mail: een@adrse.ro

Accept

Acest website folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.Detalii