English

Competitivitate
Cercetare
Inovare

Polul National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Principiilor Economiei Verzi – MEDGreen

Evenimente (targuri nationale/internationale, expozitii, conferinte)
Expozitie pentru prelucrarea metalelor, tehnologii si echipamente industriale,
29 septembrie - 02 octombrie 2020, Romexpo, Bucuresti

Organizat anual, METAL SHOW & TIB este targul din Romania dedicat industriei de prelucrare a metalelor, tehnologiilor si echipamentelor industriale. Timp de patru zile, profesionistii industriei vin sa prezinte in acest hub unic si interactiv cele mai noi echipamente, produse si tehnologii SMART din domeniul industriei “grele”. Structura acestei editii raspunde nevoilor pietei si ofera noi contacte de afaceri.
INOVATIE SI NETWORKING - noul concept “The Future of Technology” aduce in atentia specialistilor echipamente inovatoare care imbunatatesc productivitatea unei fabrici, precum si tehnologii care interconecteaza dispozitivele astfel incat procesele de fabricatie sa fie SMART.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: MetalShow-TIB.roCea de-a XXIV-a Editie a Targului National de Agricultura, 24-27 septembrie 2020, Braila

In perioada 24-27 septembrie 2020, va avea loc cea de-a XXIV-a editie a Targului National de Agricultura, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila. Manifestarea se încadreaza în seria evenimentelor expozitionale de marca ale sistemului cameral romanesc, din domeniul agricol, bucurându-se de 24 ani de recunoastere a specialistilor si firmelor din agricultura.
Manifestarea raspunde exigentelor si nevoilor expozantilor pe linia identificarii de noi piete de desfacere si a tendintelor de dezvoltare, realizarea de schimburi de experienta, cunoasterea concurentei si verificarea competitivitatii, deschiderea de noi cai de colaborare, stabilirea de contacte personale, crearea de parteneriate, cresterea notorietatii firmelor. Toate acestea vor fi aduse in cadrul celei de-a XXIV-a editii a targului, un eveniment de referinta al Brailei si primul targ de agricultura organizat in tara.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: CCIA BrailaPrima ediţie a Târgului şi Conferinței CDCEP 16+1 - 8-10 noiembrie 2017, București

In perioada 8-10 noiembrie 2017 a avut loc la Bucuresti primul eveniment internațional dedicat industriei energetice din China și din Europa Centrală și de Est și prima ediţie a a Târgului şi Conferinței CDCEP 16+1, sub deviza „Come.Engage.Bring your energy into the future”, organizată de Centrul Român al Energiei (CRE) cu sprijinul Ministerului Energiei și al Ministerului Afacerilor Externe, în colaborare cu Administrația Națională pentru Energie (NEA) și Consiliul de Electricitate din China (CEC), la Willbrook Platinum Convention Center – Bucureşti. La eveniment au participat Miniștrii Energiei din formatul CDCEP 16+1, alături de oficiali de rang înalt din China şi instituții din regiunea ECE şi UE, precum și reprezentanți a peste 50 de companii din domeniul energiei.
În decursul celor 3 zile, reprezentanții decidenți din sfera politică şi comercială s-au reunit pentru a prezenta cele mai recente produse şi soluții tehnologice din domeniul energetic. În cadrul meselor rotunde si atelierelor de lucru, invitații și participanții au dezbatut cele mai importante subiecte pentru piețele și industriile regionale și globale de energie.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: CDCEPConferință CE la nivel înalt privind finanțarea Energiei Curate – 7 noiembrie 2017, Bruxelles

Experți și oficiali la nivel înalt au participat la conferinta privind finantarea Energiei Curate organizata la Bruxelles, pe 7 noiembrie 2017, pentru a discuta despre cele mai bune modalități de finanțare a tranziției de la emisiile de carbon către surse de energie mai durabile. Având în vedere că sunt în derulare negocierile privind aspectele de reglementare ale tranziției la energia curată, în special așa-numitul pachet "Energie Curată pentru toți europenii", această conferință la nivel înalt, organizată în comun de Comisia Europeană și Parlamentul European, s-a concentrat pe aspectele nereglementate.

Vă invităm să aflați mai multe detalii aici (pdf) : Agenda evenimentuluiForumul pentru Inovare – 26-27 octombrie 2017, Bucuresti

In perioada 26-27 octombrie 2017 a avut loc la Bucuresti, editia a-X-a a Simpozionului international: “Forumul pentru Inovare“, sub egida Ministerului Cercetarii si Inovarii, manifestare stiintifica internationala.
Simpozionul a fost organizat la Palatul Parlamentului - Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, ARoTT-Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare si Consiliul National al IMM-urilor.

Prin aceasta manifestare s-a dorit cresterea numarului de firme si unitati de cercetare –dezvoltare implicate in platforme tehnologice, identificarea de inovatii, inventii, firme inovative, noi tehnologii cu scopul de a transfera inovarea in mediul economic. Evenimentul a avut ca obiectiv promovarea metodelor si metodologiilor inovative, dezvoltarea unor noi produse (servicii), transfer de cunostinte si de tehnologie dinspre mediul cercetare catre mediul productiv.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: Forumul pentru InovareReprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE) au participat in perioada 5-6 octombrie 2016, la Galati, la evenimentul „ Conferinta Internationala a Clusterelor 2016”

Evenimentul a avut loc in incinta Complexului Muzeal al Stiintelor Naturii din Galati si a avut drept principal obiectiv integrarea mediului de afaceri si al celui de cercetare-dezvoltare-inovare in lanturi de valoare relevante la nivel european. Manifestarea s-a bucurat de prezenta unor prestigiosi reprezentanti ai organismelor europene reprezentative, institute de cercetare, universitati, firme, clustere.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: Conferinta Internationala a Clusterelor 2016Targul National Agricultura 2016 - Editia XX

Camera de Comert Industrie si Agricultura Braila organizeaza in perioada 29 septembrie-2 octombrie 2016, in Parcarea Mall Braila, „Targul National AgriCultura 2016 – editia a XX-a”. Targul isi propune sa reuneasca cererea si oferta de masini si utilaje agricole, substante pentru fertilizarea si protectia plantelor, seminte, echipamente pentru industria alimentara, procesatori de produse agricole, echipamente pentru energii regenerabile, producatori de vinuri, legumicultori.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: Targul National Agricultura 2016Cea de-a X-a editie a Conferintei „Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila”, Bucuresti, martie 2016

In perioada 23-24 martie 2016, compania Meda Consulting va organiza conferinta „Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila”. Evenimentul se va desfasura la Phoenicia Grand Hotel, Bucuresti, Romania – Bivd. Alexandru Serbanescu, Nr. 87, Sector 1 Subiectele abordate vor face referire la:
- Eficienta energetica in alimentarea cu energie
- Eficienta energetica a cladirilor
- Managementul energiei – sisteme de certificare
- Valorificarea deseurilor prin intermediul energiilor regenerabile
- Eficienta energetica – preconizari, cerinte, asteptari

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: medaconsulting.ro
Agenda conferintei ...REBUS – „Masuri pentru reabilitarea energetica a cladirilor”, proiect finantat in cadrul Programului Interreg Europe

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE), alaturi de alti 7 parteneri din regiuni ale UE, implementeaza proiectul REBUS – „Masuri pentru reabilitarea energetica a cladirilor”, finantat in cadrul Programului de Cooperare Interreg Europe, Prioritatea 3 „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon in toate sectoarele”, obiectivul specific 3.1 „Imbunatatirea implementarii politicilor si programelor de dezvoltare regionala”.

Comunicat de presa (pdf)
Conferinta finala a proiectului “Managementul Polului National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Principiilor Economiilor Verzi – MEDGreen”

Joi, 17 decembrie 2015, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE) a avut loc conferinta finala a proiectului “Managementul Polului National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Pricipiilor Economiei Verzi – MEDGreen”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare nr. P0102423/5118/22.05.2014, cod SMIS 50420, incheiat cu Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea totala a proiectului a fost de peste 850.000 lei, din care asistenta financiara nerambursabila, de peste 840.000 lei. Proiectul a fost implementat de catre ADR SE, in calitate de Entitate de Management a Polului de Competitivitate MEDGreen, in perioada 22 mai 2014 – 31 decembrie 2015

Comunicat de presa (pdf)Târguri , expozitii si conferinte nationale


Simpozion pe tema „Eficiență energetică în industrie” – 7 noiembrie 2017, Bucuresti

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK Romania) realizeaza un proiect de colaborare economică româno-germană cu tema „Eficiență energetică în industrie”. Inițiativa proiectului de colaborare economică româno-germană și finanțarea acestuia provin din partea Ministerului Federal al Economiei și Energiei din Germania în cadrul programului „Energy Solutions made in Germany”. Proiectul se adresează firmelor româneşti şi germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice şi are ca scop promovarea pe plan local a sistemelor şi produselor germane din acest domeniu.
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană a organizat, în data de 07 noiembrie 2017 la București, la Hotel Athenee Palace Hilton, un simpozion cu tema „Eficiență energetică în industrie”. Experți germani și români prezenți la manifestare au oferit participanților o privire de ansamblu asupra metodelor de eficientizare energetică în industrie.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa : „Eficiență energetică în industrie” .Revista Capital organizează dezbaterea "Energie pentru viitor" – 12 octombrie 2017, Bucuresti

Evenimentul a avut loc în data de 12 octombrie 2017, la Hotel Domenii Plaza – Sala Domenii, cu începere de la ora 10:00. Temele de dezbatere au fost: legislație și reglementare, petrol și gaze naturale, energie electrică și eficiență energetică.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa : Energie pentru viitor .Forumul Roman de Eficienta Energetica, editia a IV-a 12 octombrie, Hotel InterContinental

Forumul Roman de Eficienta Energetica, cel mai important eveniment anual dedicat eficientei energetice si dezvoltarii programelor de energie sustenabila, a ajuns la a IV-a editie, intr-un moment oportun pentru acest domeniu, avand in vedere noile strategii pentru implementarea Directivei UE nr. 27/2012. Organizat de Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE) impreuna cu GOVNET Conferences, evenimentul va aduce in discutie atat oportunitatile, cat si provocarile intalnite pe parcursul implementarii programelor dedicate eficientizarii consumului de energie, reunind persoane-cheie din randul specialistilor si autoritatilor din acest sector - reprezentanti ai Guvernului, ai autoritatilor de reglementare si companiilor private.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa : Forumul Roman de Eficienta Energetica .Conferinţa “ENERGIA ÎN PRIZĂ” – ediţia a V-a, 7 septembrie 2017, Bucuresti

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, organizează cea de-a V-a ediţie a Conferinţei “ENERGIA ÎN PRIZĂ”, pe 7 septembrie 2017, începând cu ora 9:30, la Restaurantul Elisabeta din Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta, nr. 45. La conferinţă vor fi prezenţi aproximativ 150 de participanţi: companii din sectorul energetic: producători, furnizori, distribuitori de energie şi gaze; companii mari consumatoare din toate domeniile de activitate; autorităţi de reglementare; asociaţii si organizaţii de profil; companii de consultanţă şi avocatură; bănci / instituţii financiare; mass-media.Printre subiectele abordate se numara: Strategia Energetică Naţională, evoluţia pe bursă a preţului energiei, în acest an, efectele liberalizării preţului energiei electrice, fonduri europene pentru reţelele noastre energetice, în vederea interconectării, Uniunea Energetică Europeană – stadiul implementării şi rolul României în proiect, planul de îmbunătăţire a eficienţei energetice, etc.

Energy Strategy Summit 2017: Modele pentru viitor din perspectiva companiilor – 15 iunie 2017, Bucuresti

Pe 15 iunie, energynomics.ro organizează cel mai important eveniment al verii pentru industria energetică din România: Energy Strategy Summit 2017. A treia ediţie a summitului reuneşte cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, la Palatul Ştirbey din apropierea Bucureştiului.
Summit-ul pentru strategie energetică este un eveniment de o zi, cu sesiuni plenare, prezentări individuale și dezbateri în format masă rotundă. Discuțiile vor acoperi o gamă largă de subiecte, de la rolul sistemului energetic din România în actualul context regional turbulent, la viitorul venerabilei industrii locale de petrol și gaze, la soluțiile posibile pentru revigorarea sectorului cărbunelui, la elementele implicate în dezvoltarea viitoare a sectorului de utilități, precum și la maturizarea accelerată a producției din resurse regenerabile.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa : Energy Strategy Summit 2017 .ANRE organizează întâlnirea EnR “Regular Meeting” – 14-15 iunie 2017, la Bucureşti

Începând cu data de 23 februarie 2017, ANRE, prin intermediul Departamentului pentru Eficienţă Energetică, a preluat Preşedinţia anuală şi Secretariatul Asociaţiei EnR – Asociaţia agenţiilor naţionale de eficienţă energetică din Europa, în vederea coordonării activităților EnR la nivel european.
În conformitate cu programul prezentat membrilor EnR de către ANRE pentru anul 2017, la evenimentele EnR organizate la Bucureşti în perioada 14 – 15 iunie 2017 vor participa reprezentanţii Agenţiilor de Eficienţă Energetică din cadrul statelor membre (Austria, Italia, Grecia, Germania, Portugalia, Franţa, Finlanda, Olanda, Ungaria, Spania şi Marea Britanie), ai Parlamentului României, cât şi invitaţi din cadrul Academiei Române, CNR-CME, Centrului Român al Energiei, etc.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa : Asociatia EnR si ANRE.Conferința anuală InvesTenergy: “R-evoluție în energie. Decizii pentru viitor” – 11 mai 2017

Publicația InvesTenergy organizează Conferința anuală “R-evoluție în energie. Decizii pentru viitor”, sub patronajul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, în data de 11 mai 2017. Tematica evenimentului este generoasă, speakerii și participanții la conferință având astfel posibilitatea să se lanseze într-un dialog curajos și activ, care să conducă la soluții aplicabile și să determine autoritățile să acționeze pentru binele sectorului energetic. InvesTenergy își propune să continue și să dezvolte un dialog constructiv care să se constituie într-o evaluare realistă a situației actuale din sectorul energetic, cu propunerea unui tratament aplicat cu responsabilitate pentru problemele existente și care să conducă la decizii asumate pentru investiții strategice în energie.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa : evenimente.investenergy.roADR Vest, in parteneriat cu Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic, organizeaza Innomatch 2016 – Conferinta si Eveniment International de Intalniri Bilaterale

In data de 9 noiembrie 2016, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in parteneriat cu Tehimpuls - Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic, organizeaza Innomatch 2016 – Conferinta si Eveniment International de Intalniri Bilaterale.

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa Agenda evenimentului: Innomatch 2016 (.pdf)Târgul „Surse regenerabile de energie ALEA 2015 – Târg de echipamente și soluții complete”

In perioada 19 - 20 septembrie 2015, va avea loc cea de-a opta editie a Targului ”Surse regenerabile de energie. ALEA 2015. Targ de echipamente și servicii complete”, eveniment organizat de catre Agentia Locala a Energiei Alba si Consiliul Judetean Alba.
Vineri, 18 septembrie 2015, se va organiza workshopul „In sprijinul autoritatilor locale implicate in planificarea energetica durabila”, eveniment dedicat energiei durabile in judetul Alba si comunitatilor locale din Regiunea Centru preocupate de dezvoltarea lor sustenabila

Agenda ALEA 2015 (pdf)
Invitatie Expozanti ALES 2015 (docx)
Invitatie Workshop ALEA 2015 (pdf)


Târgul National Agricultura 2015- editia a XIX-a

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila organizeaza, in perioada 01-04 octombrie 2015, in Parcarea Braila Mall, „Targul National Agricultura 2015 – editia a XIX-a”. Targul isi propune sa reuneasca cererea si oferta de masini si utilaje agricole, substante pentru fertilizarea si protectia plantelor, seminte, echipamente pentru industria alimentara, procesatori de produse agricole, echipamente pentru energii regenerabile, producatori de vinuri, legumicultori, etc.

Adeziune-Contract AgriCultura 2015 (pdf)
Invitatie Targ AgriCultura 2015 (pdf)


Organizare atelier de lucru privind cercetarea de specialitate in domeniul fabricatiei de echipamente si tehnologii destinate utilizarii energiei regenerabile

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est (ADR SE) anunta organizarea unui atelier de lucru privind cercetarea de specialitate in domeniul fabricatiei de echipamente si tehnologii destinate utilizarii energiei regenerabile. Evenimentul va avea loc in data de 08 octombrie 2015, incepand cu ora 09:00, la Universitatea „Dunarea de Jos”Galati (Sala Senatului, parter). Evenimentul se va desfasura in paralel cu cea de-a doua editie a Salonului UGAL INVENT, organizat de Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati in parteneriat cu Asociatia Generala a Inginerilor din Romania (AGIR) in perioada 07-09 octombrie 2015

Agenda UGAL INVENT 2015 (pdf)


Târguri , expozitii si conferinte internationale


Targul International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale - „ExpoEnergiE 2017” – 11-14 octombrie 2017, Bucuresti

Aflat la cea de asaptea editie, Targul International „Expo Energie 2017” se va desfasura la Romexpo Bucuresti, in perioda 11-14 octombrie 2017. ExpoEnergiE reprezinta un eveniment adresat pietei energiei si industriei de petrol si gaze, constituindu-se intr-o platforma de interactiune pentru specialistii din domeniu si avand ca scop principal promovarea potentialului local in vederea atragerii de investitori.Târgul Internaţional Roenergy Bucureşti 2017, Editia a VI-a – 21-21 iunie 2017, Bucuresti

In perioada 21-23 iunie 2017, la Rectoratul UPB, Splaiul Independentei, 313, va avea loc cea de-a VI-a editie a Targului International RoEnergy Romania, Bucuresti 2017. Pe parcursul celor trei zile, evenimentul, sustinut de ANRE si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, va ofera o serie de manifestari: expozitie, conferinte, mese rotunde, workshopuri, etc. Tematica Targului ( selectie): eficienta energetica in cladiri, automatizari, management energie, energie solara, PV, termal, bioenergie ( biogaz, biomasa, biocombustibili, cogenerare), energie eoliana, microhidroenergie, etc.

Înregistrări pentru conferința și detalii suplimentare: bucuresti.roenergy.eu / programul complet al evenimentului .


A 6-a conferință anuală “Romanian Energy Day” – 30-31 mai 2017, Bruxelles

Organizat în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, Conferinţa Romanian Energy Day 2017 va reuni reprezentanți cheie şi factorilor de decizie în domeniul energiei la nivel național și la nivelul UE, reprezentanți ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai companiilor energetice care activează la Bruxelles, precum şi pe toţi cei interesaţi de înţelegerea pieței energetice din Europa de Centrală şi de Est.

Pentru informatii suplimentare cu privire la acest eveniment, agenda si ordinea de zi, puteti accesa: crenerg.org.


Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii – 23 mai 2017, Bucuresti

Publicatiile specializate „Agenda Constructiilor” si „Fereastra” vor organiza, la data de 23 mai 2017, „Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii” (editia a sasea) si „Conferinta Internationala despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra” (editia a noua). Evenimentele vor fi urmate de o festivitate de premiere, aflata la editia a patra, in cadrul careia vor fi decernate Trofeul EURO-Constructii 2017, respectiv Trofeul EURO-Fereastra 2017.In cadrul conferintelor vor fi abordate teme referitoare la perspectivele pietei de constructii si sectorului de tamplarie din Romania /UE, in contextul necesitatii alinierii la standardele europene referitoare la eficienta energetica, respectiv dezvoltarea durabila. De asemenea, vor fi prezentate tendintele actuale si potentiale pe plan intern /international si principalele directii de actiune pana in anul 2020.

Pentru informatii suplimentare cu privire la acest eveniment si inscrieri, puteti accesa: acest link.


Targul International de Surse Regenerabile de Energie si Eficienta Energetica in Wroclaw, Polonia

In perioada 11-12 aprilie 2017 va avea loc in Wroclaw, Polonia targul international „InEnerg” dedicat surselor de energii regenerabile si eficienta energetica.

Pentru informatii suplimentare cu privire la acest eveniment, puteti accesa: www.inenerg.comTargul pentru hidroenergie, RENEXPO® INTERHYDRO

Cea de-a opta editie al celui mai mare targ pentru hidroenergie, RENEXPO® INTERHYDRO, se va organiza in perioada 24 - 25 noiembrie 2016, in Salzburg.
Ce gasiti la targul RENEXPO®?
- Targ: 100 de expozanti din Belgia, Germania, Olanda, Austria, Polonia, Elvetia, Cehia si Marea Britanie.
- Congres: "a 8-a conferinta internationala pentru hidroenergie mica: inovatie si economie"
- Excursie: la noua hidrocentrala ecologica "Lehen" din apropierea centrului expozitional

Pentru informatii suplimentare cu privire la acest eveniment, puteti accesa: www.renexpo-hydro.euConferinta internationala: „Contractele de performanta energetica in cladirile publice”

In data de 15 noiembrie 2016 va avea loc la Stuttgart/Germania conferinta internationala „Contractele de performanta energetica in cladirile publice”. In cadrul conferintei se vor aborda teme ca:
- Modele de afaceri in domeniul contractelor de performanta energetica
- Dezvoltarea unui proiect in domeniul contractelor de performanta energetica
- Masurarea si verificarea economiilor in domeniul contractelor de performanta energetica

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: www.enpc-intrans.eu

Agenda evenimentului ...(.pdf)


Targul RoEnergy South-East Europe, Romania, Timisoara 2016 - Targ International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica

In perioada 19 - 21 Octombrie 2016 se va organiza Targul International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica „RoEnergy South-East Europe”. Evenimentul va avea loc la Pavilionul Expovest,( Hotel Senator), Calea Lugojului, Nr. 7, Ghiroda, Timis. Tematica targului cuprinde :
• Solutii de crestere a eficientei energetice in cladiri rezidentiale, comerciale, birouri, depozite, hale industriale (management energie, automatizari, monitorizari consum, etc)
• Solutii de termoficare prin cogenerare
• Centrale pe biomasa pentru spatii rezidentiale, comerciale si industriale
• Module fotovoltaice pretabile pentru gospodarii
• Energie din deseuri
• Sistem eficient de alimentare cu apa pentru spitale, policlinici, scoli

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: Targul RoEnergy South-East Europe

Invitatia la eveniment ...(.pdf)


Conferinta internationala: „Solutii complete pentru energia verde”, Universitatea de Vest Timisoara

Continut: In perioada 12-14 mai 2016, Timisoara va fi gazda evenimentului international dedicat mediului si energiilor regenerabile, ECO-ENERGY. Organizatorii evenimentului sunt Universitatea de Vest Timisoara, in colaborare cu Asociatia Romana pentru Managementul Deseurilor, International Solid Wastw Association (ISWA) si Energo Proiect Event. In cadrul conferintei se vor aborda teme ca:
- Energie solara si bioenergie
- Managementul deseurilor
- Eficienta energetica; protectia apei, aerului si solului

Pentru mai multe informatii cu privire la acest eveniment, puteti accesa: Solutii complete pentru energia verde

Invitatia la eveniment ...(.pdf)


Al III-lea Targ si Conferinte - RENEXPO® BiH - cea mai mare platforma din Bosnia si Hertegovina pe Energie Regenerabila, Eficienta Energetica si Experti în Mediu

In perioada 9-10 noiembrie 2016, va avea loc cel de-al III-lea Targ si o serie de Conferinte in cadrul evenimentului RENEXPO® BiH – Cea mai mare platforma din Bosnia si Hertegovina pe Energie Regenerabila, Apa, Eficienta Energetica si Experti in Mediu. RENEXPO® BiH prezinta cea mai importanta platforma care reuneste investitori, factori de decizie, oficiali din ministere si reprezentanti ai autoritatii publice locale, precum si lideri in business din sectoarele Energiei Regenerabile, Eficientei Energetice si Mediului. Timp de doua zile se vor prezenta cele mai recente evolutii, solutii practice dar si obstacolele din domeniile Energiei Regenerabile, Eficientei Energetice si Mediului.
Locatia de desfasurare a evenimentului: Hotel Hills, Butmirska cesta br.18a, Sarajevo, Bosnia si Hertegovina.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa renexpo-bih.com

Invitatia la eveniment ...(.pdf)


THE FIRST INTERACTING EVENT FOR CLUSTERS SPECIALISED IN ENVIRONMENTAL TECHNOLOGIES & CLEANTECH

In perioada 13-15 octombrie 2015 se va desfasura, la Paris, prima editie a Conferintei & Expozitiei in domeniul Eficientei Energetice – primul eveniment dedicat clusterelor specializate in tehnologii ecologice si de mediu.
Pentru mai multe detalii, puteti accesa site-ul clustercollaboration.eu

detalii eveniment ...


Targul International RoEnergy Bucuresti

Targul International RoEnergy Bucuresti a vut loc in perioada 6-8 mai 2015 la Romexpo, Pavilion D2, B-dul Marasti, 65-67. In paralel cu expozitia, timp de trei zile, au avut loc o serie de conferinte, mese rotunde, workshop-uri, cat si alte manifestari conexe.

Site-ul RoEnergy (http://bucuresti.roenergy.eu/)


Târgul industrial „Power Engineering for Industry” si Expozitia Internationala „Energia în Industrie 2015”, Kiev, Ucraina, 24 – 26 septembrie 2015

În perioada 24-26 septembrie 2015 se va organiza la Kiev, în Centrul Expozitional International, Târgul industrial „Power Engineering for Industry” si Expozitia Internationala „Energia în Industrie 2015”.
Power Engineering for Industry este cel mai important eveniment în domeniul energiei, eficientei energetice, inovatiei si masurilor de economisire a energiei. Târgul reprezinta o oportunitate pentru companii, institutii de stat si academice, asociatii profesionale si persoane fizice care îsi desfasoara activitatea în domeniul cercetarii, dezvoltarii, productiei, transferului, distributiei de energie prezentând noi tehnologii si produse.

detalii despre eveniment...


Va propunem o modalitate de promovare eficienta pe piata Bulgariei – participarea la expozitia internationala specializata in energie si ecologie organizata de Targul International Plovdiv – ENECO 2015 in perioada 28.09- 3.10.2015.

Se poate participa cu stand dotat standard cu suprafata minima de 4mp (564EURO).
informatii detaliate


Romanian Energy Efficiency Forum 2015

Evenimentul va avea loc in data de 8 octombrie 2015, la Hotel Intercontinental, Bucuresti.

detalii eveniment ...


ExpoEnergiE - Târg international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale

ExpoEnergiE reprezinta un eveniment adresat pietei energiei si industriei de petrol si gaze, constituindu-se intr-o platforma de interactiune pentru specialistii din domeniu si avand ca scop principal promovarea potentialului local in vederea atragerii de investitori.
A cincea editie a ExpoEnergiE se va desfasura in Pavilionul C1 din cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO in perioada 14 - 17 octombrie 2015, in acelasi timp cu TIB - Targul Tehnic International Bucuresti (http://www.tib.ro) si INVENTIKA - Salonul de inventii si inovatii. (http://eee-expo.ro/)

Prezentare Comerciala ExpoEnergiE 2015


A devenit deja o traditie ca in luna noiembrie toti jucatorii cheie sa isi dea intalnire la RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, Platforma Romaniei pentru energie regenerabila ai eficienta energetica. A VIII-a editie a evenimentului revine între 18 - 20 noiembrie 2015, la Sala Palatului din Bucuresti.

accesati site-ul evenimentului (inscriere)