Sigla ADRSE
Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est
Regiunea Sud-Est
Skip Navigation LinksHome > Planificare Regionala > Strategia POP
Sigla AMPOP Sigla POP Sigla ADRSE Sigla UE

Strategia de dezvoltare locală integrată a Zonei pescărești a Județului Brăila

Programul Operațional pentru Pescuit (POP) al României a fost elaborat de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, în conformitate cu articolul 17(3) din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1198/2006 din 27 iulie 2006 privind Fondul European pentru Pescuit, în urma unui proces de consultare a agenților socio-economici, autorităților publice centrale și locale, sindicatelor, ONG-urilor și organizațiilor profesionale.

In cadrul Programului Operational pentru Pescuit 2007-2013-Axa 5, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est in calitate de Solicitant a depus in vederea evaluarii proiectul cu titlul „Grupul Local Balta Mica a Brailei”.

Obiectivul principal al proiectului a fost sprijinirea parteneriatului public-privat prin constituirea unei organizatii, precum si realizarea unei strategii de dezvoltare durabila a zonei pescaresti a judetului Braila.

Astfel a fost infiintata Asociația „Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescărești a județului Brăila”, având drept rol principal elaborarea Strategia de dezvoltare locală integrată a Zonei pescărești a Județului Brăila si propunerea acesteia spre finantare in cadrul POP.

Ca urmare a finalizarii procesului de evaluare a fost aprobata spre finantare Strategia de dezvoltare locală integrată a Zonei pescărești a Județului Brăila.Aceasta punctează aspecte relevante pentru dezvoltarea zonei, cum ar fi: valorificarea potențialului economic, natural și uman existent, echilibrul dintre sistemul socio-economic și potențialul natural, îmbunătățirea calității vieții.

In cadrul Asociatiei "Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrate a zonei pescaresti a judetului Brăila" Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est este membru fondator alaturi de alti 8 parteneri dupa cum urmeaza:

- Unitatea Administrativ Teritoriala a Judetului Brăila
- Unitatea Administrativ Teritoriala a Municipiului Brăila
- Camera de Comert, Industrie si Agricultura
- Asociatia Comunelor din Romania, filiala Brăila
- Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Brăila
- Asociatia Pescarilor Stancuta
- Societatea Cooperativa de gradul I Nufarul Chiscani
- Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud-Est

ZIP Sinteza Strategie FLAG Braila
ZIP Comunicat de presa - Lansare prima sesiune - depunere proiecte din cadrul Strategiei de dezvoltare locala integrata a zonei pescaresti a judetului Braila