Sigla Regio Sigla UE_FEDR Sigla Guvern Sigla IS
Skip Navigation LinksHome > POR 2014-2020 > MySMIS 2014
MySMIS 2014
Achizitii_privati

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm sa vizitaţi: www.fonduri-ue.ro

MySMIS 2014

Ministerul Fondurilor Europene a lansat aplicatia informatica MySMIS 2014. Prin intermediul acestui sistem informatic potentialii beneficiari din Romania vor putea solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020. Aplicatia este unica si va arata la fel pentru toate programele operationale. Legatura va fi facuta catre fiecare ghid in parte si indicatiile de completare vor fi de asemenea personalizate.

Orice persoana juridica poate fi inregistrata in sistem doar de catre reprezentantul legal sau un imputernicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului Certificat digital calificat pentru semnarea electronica a documentelor. Numai reprezentantul legal (sau imputernicit) al unei persoane juridice care doreste sa depuna o Cerere de finantare are nevoie de certificat digital calificat. Persoana respectiva trebuie sa aiba fie calitatea de Reprezentant legal pentru acea institutie, fie imputernicire din partea Reprezentantului legal de a reprezenta institutia in relatia cu autoritatile de gestiune (AM/OI) pentru entitatea si/ sau proiectul (proiectele) pentru care se solicita finantare.

O persoana juridica va putea inscrie mai multi utilizatori pentru completarea informatiilor din Cererea de finantare. Cei care vor contribui la elaborarea cererii de finantare si, ulterior, la implementarea proiectului unei persoane juridice (ex. membri in echipa de proiect, consultanti etc.), nu au nevoie de certificat digital, dar vor avea nevoie sa primeasca o validare in aplicatie de la persoana juridica la care se asociaza (mai precis de la reprezentantul legal/ imputernicit al acesteia).

Aplicatia MySMIS 2014 poate fi accesata folosind link-ul de mai jos:

MySMIS 2014

Manuale si instructiuni MySMIS 2014

>> Manualul de utilizare MySMIS2014 FrontOffice
1. Creare unui cont de utilizator
2. Conectarea la aplicatia MySMIS
3. Recuperare parola aplicatie
4. Identificarea electronica, crearea unei entitati juridice si asocierea la o entitate juridica
5. Inrolare la o persoana juridica si Crearea unei cereri de finantare (CF)
6. Instructiuni de completare a functiilor din Cererea de Finantare
7. Instructiune folosire semnatura electronica
8. Instructiune modificare reprezentant legal
9. Instructiune contestatii
10. Instructiune raspuns clarificari de catre beneficiari
11. Instructiune de utilizare a modulului Contractare
12. Instrucțiune de utilizare a modulului Achizitii

VIDEO Tutorial - 1. Completarea unei solicitari de finantare in sistemul online MySMIS 2014-2020
VIDEO Tutorial - 2. Asocierea in cadrul unui proiect cu fonduri structurale 2014-2020
VIDEO Tutorial - 3. Transmiterea cererii de finantare in sistemul online MySMIS 2014-2020

Helpdesk MySMIS 2014

Ministerul Fondurilor Europene pune la dispozitia celor care utilizeaza aplicatia MySMIS 2014 un instrument prin care pot semnala eventuale dificultati in accesarea sau introducerea datelor in MySMIS 2014, anume serviciul Helpdesk de pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, sectiunea Contact – Helpdesk http://www.fonduri-ue.ro/component/users/?view=login.

Accesarea sectiunii Helpdesk pentru adaugarea solicitarilor, precum si pentru urmarirea rezolvarii acestora se va face din "Meniu utilizator", vizibil in sectiunea Contact a site-ului MFE dupa autentificarea utilizatorului. Principalele avantaje ale folosirii acestei sectiuni sunt pe de o parte faptul ca utilizatorii sunt informati permanent despre stadiul solicitarii lor, pe de alta parte termenele mai scurte de raspuns, dat fiind ca acest tip de solicitari nu va fi asimilat regimului juridic al petitiilor, ci reprezinta un mod de a sprijini publicul pentru utilizarea aplicatiei informatice.

Programul Operational Regional - ADRSE
Programului Operaţional Regional  | Guvernul României  | Uniunea Europeană
Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.